Top 5 bezienswaardigheden van Spanje

Wij vergelijken

Spanje is een populair vakantieland vanwege het aangename klimaat en de vele interessante bezienswaardigheden die Spanje te bieden heeft. Er worden veel vakantiehuizen in Spanje gehuurd onder Nederlandse toeristen, voor bijvoorbeeld een strandvakantie of citytrip. Spanje beschikt over schitterende stranden en ontzettend veel interessante bezienswaardigheden. Hier een top 5 van de bezienswaardigheden van Spanje:

1. Sevilla.
Sevilla, de grootste stad van de regio Andalusië, is een stad in Spanje die u gezien moet hebben. Het is dé stad waar de flamenco leeft en waar vele bezienswaardigheden te bezichtigen zijn. Deze stad moet u gewoon een keer gezien hebben.

2. Sagrada Familia.
De Sagrada Familia is hét symbool van Spanje. Deze basiliek wacht al meer dan een eeuw op voltooiing. Waarschijnlijk is de basiliek in 2026 af. De binnenkant is al voor het grootste deel af. Wanneer men in Barcelona is, moet men dit schitterende bouwwerk gezien hebben. Tip: koop een kaartje via internet om lange wachtrijen te vermijden.

3. Canarische Eilanden.
De Canarische Eilanden zijn populair voor een zonvakantie. Maar deze eilanden hebben veel meer te bieden dan alleen maar prachtige stranden. Zo is er een prachtig landschap, door de vulkanische oorsprong van de eilanden. Enkele eilanden zijn zeer groen en andere eilanden weer juist heel ruig.

4. Dalí Museum.
et Dalí-Museum is gevestigd in Figueres, zijn geboorteplaats. In het museum vindt men zijn kunstwerken, maar ook kunstwerken van andere kunstenaars die Dalí bewonderde.

5. Camp Nou.
Camp Nou is the place to be voor alle voetballiefhebbers. Het stadion, wat in Barcelona staat, behoort tot een van de meest aansprekende voetbalstadions ter wereld. Zeker een bezoekje waard dus. Ook als u geen voetballiefhebber bent kijkt u hier uw ogen uit!