Spaans leren in Spanje

Wij vergelijken

Steeds meer mensen in Nederland worden aangetrokken door de charmes van de Spaanse taal. Daarnaast realiseren ook steeds meer dat Spaans na het Chinees de meest gesproken taal ter wereld is. Er zijn daarom ook veel mensen die de taal onder de knie willen krijgen.

De Spaanse taal

Het Spaans (español) of Castiliaans (castellano) is een Romaanse taal. Er zijn wereldwijd 406 miljoen mensen die Spaans als moedertaal hebben, waarbij ook nog eens 180 miljoen mensen Spaans als tweede taal hebben. Ondanks dat de oorsprong van het Spaans in Spanje ligt, zijn tegenwoordig de meeste sprekers in Latijns Amerika.

De taal stamt af van het ‘vulgair Latijn’ de taal die werd gesproken door de Romeinen die Spanje gedurende 700 jaar bestuurden. Het Spaans heeft zich vanuit het Latijn onder invloed van Keltiberisch, Baskisch Visigotisch en later ook Arabisch ontwikkeld.

Het Catalaans dat in Catalonie wordt gesproken is geen afbastering van het Spaans, maar is afzonderlijk ontstaan uit het vulgair Latijn.

In 1492 werd het eerste woordenboek gemaakt. In dat zelfde jaar ontdekte Christofel Columbus Amerika, waarbij dus ook direct de eerste stap van de verspreiding van de Spaanse taal werd gemaakt.

Inmiddels wordt de taal het meest gesproken in Mexico, gevolgd door Colombia, waarbij Spanje zelf zelfs op de 3e plaats komt. De Latijns Amerikaanse immigranten hebben er ook voor gezorgd dat de Spaanse taal een steeds groter aandeel heeft in de bevolking van de Verenigde Staten.

Inmiddels zijn er over de hele wereld verschillende varianten van het Spaans gevormd. In Spanje zijn er verschillende regio’s waar andere dialecten worden gesproken. Maar ook in de Latijns Amerikaanse landen zijn er bepaalde varianten gevormd. Het Mexicaans-Spaans bijvoorbeeld heeft veel woorden uit de Indiaanse taal Nahuatl opgenomen. Het Spaans wat in de Andes gebieden wordt gesproken heeft weer veel woorden uit de lokale taal het Quechua opgenomen. Ook andere immigranten in Zuid-Amerikaanse landen zoals de vele Italianen in Argentinie en Uruguay hebben ervoor gezorgd dat de taal veranderd is.

Spaans leren in Spanje

Wanneer je de Spaanse taal wilt leren, dan is het volgen van een Spaanse taalcursus in Spanje een goede manier om de taal onder de knie te krijgen. Op deze manier leer je niet alleen de taal, maar beleef je hem ook! Ga je Spaans leren in Spanje, dan maak je kennis met de Spaanse Fiestas, Flamenco, Tapas, het gezellige leven op straat, de bezoekjes aan stranden etc.

Wil je naar Spanje om Spaans te leren, dan heb je vele mogelijkheden. Wil je zon, zee en strand, dan is Ibiza of Barcelona misschien de juiste plek om Spaans te leren, of wil je liever naar een wereldstad zoals Madrid? Iedere stad, dorp of regio heeft zijn eigen unieke charmes, maar allen hebben ze de Spaanse taal gemeen. Een andere optie is om de halve marathon van Barcelona te willen lopen in Spanje!

Wil je de taal en cultuur echt leren kennen, dan kun je qua accommodatie het beste kiezen voor een gastgezin. Zo ben je dag en nacht in de weer met de Spaanse taal en tevens wordt je door een gastgezin vaak meer bijgebracht van het dagelijks leven. Taalscholen organiseren naast de Spaanse taalcursus ook vaak uitstapjes waarbij je meer van de cultuur, de omgeving maar ook van het nachtleven leert kennen.