Prachtige stranden, heerlijk eten en een bruisend nachtleven

Wij vergelijken

Spanje is een vakantieland bij uitstek. Al sinds jaar en dag komen er toeristen naar het Spaanse vasteland en de eilandengroepen de Balearen en de Canarische Eilanden om de Spaanse tradities, de Spaanse cultuur en de natuur te ontdekken. Het is niet voor niets dat toeristen vanuit alle windhoeken graag een reis boeken naar Spanje, want het land heeft je van a tot z wat te bieden.

Fantastische historie, wonderschone landschappen, prachtige stranden, heerlijk eten, een bruisend nachtleven en levendige Spaanse feesten maken Spanje allemaal tot één van de beste vakantiebestemming van Europa. Spanje omvat verschillende autonome regio’s en eilanden, het land heeft één van de meest uiteenlopende culturen en landschappen op het Europese continent. Van het Baskenland in het noorden tot de Costa del Sol en de Sierra Nevada in het zuiden tot de exotische schoonheid van de Canarische Eilanden, Spanje biedt een breed scala van geografische contrasten en culturele diversiteit.

Vergelijk alle vakanties naar Spanje

Spanje biedt ontzettend veel verschillende soorten vakanties aan, van een stedentrip tot een fly drive vakantie en van een culturele trip tot een heerlijke strandvakantie, iedere vakantieganger kan in Spanje terecht voor een welverdiende vakantie. De laatste jaren is er een enorme stijging in het aantal toeristen naar één van de Spaanse eilanden. Vooral de Canarische Eilanden worden ontdekt als een ideale vakantiebestemming voor een geweldige strandvakantie en dat komt mede door de het overweldigende heerlijke klimaat dat er op deze eilanden liggen.

Genieten op één van de Canarische Eilanden
Spanje heeft misschien wel de mooiste eilanden van heel Europa. De meeste populaire Spaanse eilanden liggen verdeeld over de Balearen en de Canarische Eilanden. Alle eilanden hebben eigen unieke eigenschappen en ongerepte stranden. Het unieke van de Spaanse eilanden is dat ze allemaal anders zijn, van de glitter en glamour op Ibiza naar het winderige vulkanische eiland Tenerife, er is voor elke vakantieganger wel een geschikt eiland te vinden in Spanje.

Het Canarische eiland, Gran Canaria is één van de drukst bezochte eilanden van Spanje. Het is tevens ook één van de grotere eilanden van Spanje en het huisvest één van de grootste steden van Spanje, namelijk Las Palmas. Deze mooie en levendige stad ligt aan de noordoostelijke kust van het eiland, en anders dan de meeste mensen zouden denken is dit niet de ideale vakantiebestemming op het eiland. Las Palmas is aanzienlijk kouder dan de populaire badplaatsen in het zuiden van het eiland. Vrijwel alle toeristen strijken neer in badplaatsen als Maspalomas, Meloneras, Puerto Rico en Playa del Ingles. Vooral de laatst genoemde badplaats is een levendige plaats met ontzettend veel betaalbare accommodaties. Het meest geboekte hotel in Playa del Ingles is Hotel Eugenia Victoria.

Op hoteleugeniavictoria.com leest u alles over dit hotel. Dit hotel is razend populair bij Nederlandse vakantiegangers. Hou je van iets meer luxe, dan strijk je al gauw neer in de vrij nieuwe badplaats Meloneras. Hier staan de mooiste en meest luxe hotels van het eiland. Zo is het Lopesan Baobab Resort (lees meer) volledig in Afrikaanse stijl gebouwd en het zal je hier aan niets ontbreken. Voor een onvergetelijke vakantie is een verblijf in het Lopesan Baobab Resort aan te raden. In de directe omgeving van het resort kun je duik lessen volgen, golfen, wandelen en heerlijk genieten van het mooie zandstrand bij het naburig gelegen Maspalomas.