Landelijk toerisme voor het hele gezin

Wij vergelijken

Spanje is veel meer dan een zon en strand bestemming. Plattelandstoerisme of landelijk toerisme is een uitstekend alternatief voor het meer commerciële toerisme van Spanje. Ga je op vakantie met de kids en ben jij geïnteresseerd in natuur, geschiedenis en cultuur dan is landelijk toerisme dé juiste optie voor jou!

Noord-Spanje biedt de beste natuurlijke omgeving voor plattelandstoerisme. De meeste bezoekers van dit deel van het land komen voor de schoonheid van dit prachtige landschap en om de heerlijke en gevarieerde gastronomie te ervaren. Asturië en Galicië zijn enkele van de meest populaire noordelijke bestemmingen voor plattelandstoerisme. Daarnaast kan het plattelandstoerisme overal in Spanje worden ervaren. Sommige gebieden liggen op slechts een uur rijden van de Spaanse stranden en toeristische centra.

Waar te verblijven op het platteland?

Je vindt in Spanje verschillende soorten landelijke accommodaties, te weten:

Casa rural (landelijk huis)

Dit is een enkel gebouw met aparte kamers, meestal met gemeenschappelijke ruimtes voor badkamers, woonkamer en keuken. Individuele kamers kunnen worden verhuurd voor kleinere gezelschappen. Grote groepen kunnen het hele huis huren.

Alojamiento rural (landelijke accommodaties)

Dit is een appartement, maar met duidelijke onderscheidende ‘landelijke’ kenmerken qua bouw en decoratie. Deze accommodaties zijn doorgaans voorzien van een eigen keuken, badkamer, woonkamer en diverse slaapkamers.

Hotel rural (landelijk hotel)

Ook wel bekend als een “posada rural”, de verblijven van landelijke hotels zijn doorgaans groter dan een regulier hotel en bieden meestal niet meer dan tien gastenkamers aan. Zoals in een regulier hotel worden de kamers dagelijkse schoongemaakt en bevindt zich in het hotel een restaurant.

Centro de turismo rural (plattelandstoerisme centrum)

Bestaat meestal uit een klein complex met verschillende soorten accommodaties, eetgelegenheden en andere voorzieningen. Er worden veel activiteiten in de natuur verzorgd onder begeleiding van professionele gidsen.

Wat ondernemen tijdens een verblijf in landelijk Spanje?

Tijdens een vakantie in landelijk Spanje kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden om de gebieden beter te leren kennen.

Rutas rurales (natuurpaden verkennen)

Spanje heeft tal van officiële wandelpaden die worden onderhouden door de overheid, voor mensen van alle leeftijden en verschillende niveaus. Daarnaast kun je onder begeleiding van een deskundige kennis maken met de rijke en gevarieerde flora en fauna.

Plekken van historische betekenis bezoeken
Naast al het middeleeuwse erfgoed van het land, heeft Spanje een enorme rijkdom aan oude Romeinse en Arabische monumenten zoals de Corral del Carbón in Granada.

Kortom landelijk toerisme in Spanje is een ervaring op zich! Kom eens genieten van de vele prachtige landelijke omgeving en beleef de ruimte en de rust.