Gran Canaria een populaire bestemming

Wij vergelijken

Gran Canaria is bij de Nederlandse toeristen heel populair, omdat het hier het hele jaar door zomer is. Gran Canaria heeft een perfect klimaat het hele jaar door en kent geen regenseizoen. Het regent hooguit maximaal 10 dagen in een heel jaar. Als er regen valt komt het met bakken uit de lucht maar de volgende dag zal de zon weer schijnen over het eiland. Dit is voor veel toeristen een belangrijke reden om eenĀ  last minute Gran Canaria vakantie te boeken.

Vergelijk alle vakanties naar Spanje

Gran Canaria heeft als hoofdstad Las Palmas maar dit is niet het gebied waar alle toeristen heen gaan op vakantie. De toeristen trekken masaal naar het warme en zonnige zuiden van het eiland en dan voornamelijk naar Playa del Ingles, Maspalomas en Meloneras. Las Palmas ligt namelijk in het noorden van het eiland en heeft een heel ander weertype dan het zuiden. In Las Palmas zal het veel vaker bewolkt en kouder zijn. Het zuiden daarin tegen heeft een perfect weertype om een zon, zee en strand vakantie te houden. Gran Canaria is volledig gebouwd op het toerisme dat het hele jaar haar weg vindt naar dit mooie eiland. De badplaatsen zijn voorzien van alle faciliteiten die de westerse toerist nodig heeft. Gran Canaria heeft een divers landschap zo is het in het zuiden dor en droog en heeft het noorden veel groen. Gran Canaria kan goed ontdekt worden met de auto en een aanrader is dan ook om een auto te huren en het binnenland van het eiland te gaan verkennen.

De meeste toeristen komen alleen voor de zon de zee en het stand maar Gran Canaria heeft veel meer te bieden. De bezienswaardigheden liggen verspreid over het hele eiland, maar zijn de moeite waard om te bezichtigen. In het binnenland zijn ook veel leuke dorpjes waar heerlijk gegeten kan worden bij de plaatselijke eetgelegenheid. Gran Canaria is gelegen voor de kust van Afrika maar behoort bij Spanje en is vanuit Nederland met het vliegtuig te bereizen vanaf bijna alle luchthavens in Nederland. Een vliegvakantie naar Spanje is dan ook de ideale manier om deze bestemming te bereiken. Een last minute vakantie is de ideale mogelijkheid om Gran Canaria aan te doen voor een vakantie.