Golfen in Spanje

Wij vergelijken

Spanje is een Walhalla voor golfers. De hoge kwaliteit van de golfbanen en het heerlijke klimaat maken zelfs een combinatie van een golf- en strandvakantie mogelijk. Diverse wereldberoemde banen zijn toegankelijk voor bezoekers. Soms zal een dikke portemonnee getrokken moeten worden, maar vaak zijn er diverse aanbiedingen beschikbaar. Ook de iets minder bekende banen in Spanje zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit. Op www.golfreiswijzer.nl vindt u de belangrijkste golfbanen in Spanje.

Drie Spaanse golfregio’s op een rijtje:

De Costa Brava is niet de bekendste regio voor vakantiegangers, maar misschien wel de beste regio van Spanje voor een complete golfvakantie vol cultuur, natuur, historie en vooral geweldige golfbanen. De Costa Brava ligt in het noordwesten van Spanje met Barcelona en Girona als de bekendste steden. Deze regio heeft een grillige kustlijn, prachtige uitzichten op de Pyreneeën en de typerende uitstekende Catalaanse keuken. De allerbekendste golfbaan in de Costa Brava is zonder twijfel PGA Catalunya. Dit zeer luxe resort heeft twee golfbanen en beschikt over oefenfaciliteiten waar zelfs Tour professionals voor in het vliegtuig stappen. De mooiste, bekendste en tevens moeilijkste 18-holes baan van PGA Catalunya is de Stadium Course. In 2014 werd hier het Spaans Open gespeeld, een wedstrijd van de European Tour. Andere golfbanen die je niet mag missen zijn Empordà Golf, Golf d’Aro – Mas Nou, Golf Girona, Golf Club Perelada, Golf Platja de Pals, Golf Costa Brava en Torremirona Golf.

Meer informatie op: de Costa Brava Pagina van Golfreiswijzer.nl

Costa del Sol: de meeste banen

Eén van de populairste bestemmingen voor golf. Door de meer dan 50 golfbanen wordt deze regio ook wel de Costa del Golf genoemd. Waar je ook rijdt, je komt altijd wel een golfbaan tegen. Deze streek strekt zich uit van Gibraltar tot Almeria en ligt in de provincies Cádiz, Granada en Málaga. Drie hele bekende golfbanen zijn Valderrama, Sotogrande en Alcaidesa. Valderrama is de bekendste onder de echte liefhebbers van golf. Op deze baan werd in 1997 de Ryder Cup gespeeld en Valderrama was vele jaren host van de Volvo Masters van de European Tour. De baan is gewoon toegankelijk voor greenfee-spelers, maar daar hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Sotogrande was de eerste baan in Europa die werd ontworpen door de beroemde Robert Trent Jones. Ook deze zeer fraaie ledenbaan is op weekdagen tegen een aanzienlijk tarief te spelen. Het Alcaidesa Links Resort heeft 2x 18 holes waaronder de enige linksbaan van Spanje. Een ronde met een indrukwekkend uitzicht op het eiland Gibraltar en met helder weer op Afrika hoeft bij Alcaidesa niet meer dan 50 euro te kosten. Voor een vakantie op een golfresort met drie mooie 18-holes golfbanen is La Cala Resort in Mijas een aanrader.

Costa de la Luz: zuidelijke schoonheid

De Costa de la Luz is de Atlantische kust van Andalusië met bergachtige binnenlanden en witte stranden. Geniet van de cultuur en de sherry in Sevilla en Jerez de la Frontera, ga surfen in het beroemde Tarifa, bezoek de op Havana lijkende hanvenstad Cádiz of … ga golfen! Costa de la Luz is minder bekend als golfbestemming waardoor er vaak in alle rust kan worden gegolfd. El Rompido in het westen heeft 36 fraai in het landschap geïntegreerde holes van hoge kwaliteit. Bij Jerez de la Frontera ligt de Montecastillo Barceló Golf Club, 18 holes naar een design van Jack Nicklaus. Een open maar pittige baan. Een baan die je zeker moet spelen is de Montenmedio golfbaan. Deze baan ligt midden tussen bossen, oude eiken, olijfbomen en kurkbomen en geeft indrukwekkende uitzichten over de Atlantische Oceaan.

De golfbanen in zowel de Costa del Sol als Costa de la Luz staan vermeld op de Andalusië pagina van Golfreiswijzer.nl.

Meer weten over golf in Spanje? Golfreiswijzer.nl biedt reislustige golfers uitgebreide informatie over golfbanen, accommodaties, cultuur en vervoer voor meer dan 90 landen.