Goed voorbereid op reis naar Spanje

Wij vergelijken

Een vakantie naar Spanje, wie droomt er niet van? Het ontdekken van de bruisende steden Madrid en Barcelona, of een wandeling door de prachtige natuur. Genoeg te doen! Maar natuurlijk is er wel voorbereiding vereist. Hoe pak je dat aan?

Het plannen van je reis
Wie naar Spanje reist, heeft een paspoort of identiteitsbewijs nodig. Dat bewijs moet geldig zijn tot en met de dag dat je terugkomt in Nederland. Voor een reis naar Spanje is het niet nodig om een visum te regelen. Het goedkoopst reis je per vliegtuig. Voor ongeveer 40 euro heb je al een budgetticket. Met twee tot drie uur ben je er.

Vergelijk alle vakanties naar Spanje

Een langer verblijf
Wie van plan is voor langere tijd in Spanje te verblijven, bijvoorbeeld om te studeren, te werken, op stage te gaan, of te backpacken, kan niet uit de voeten met slechts een standaard doorlopende reisverzekering. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken welke dekkingen de reisverzekeringen bieden.

Gezondheid
Vooral in de grotere steden van Spanje is de kwaliteit van de gezondheidszorg erg goed. De Spanjaard heeft zelfs recht op gratis medische zorg, die uit belastinggelden betaald wordt.
Geen stress bij een spoedgeval, want alle ziekenhuizen zijn 24 uur per dag bereikbaar. Elke regio heeft tenminste één groot openbaar ziekenhuis. Als je naar het ziekenhuis moet, ga dan naar een openbaar ziekenhuis. In een privékliniek moet je de rekening namelijk direct betalen en dat vergoedt de zorgverzekeraar vaak niet.

De Europese kaart
De verzekerde met een Europese Zorgverzekeringskaart is in heel Europa verzekerd. De zogenaamde European Health Insurance Card (EHIC) is gratis aan te vragen bij je zorgverzekeraar. Neem echter wel in ogenschouw dat de standaard reisverzekering geen tandartskosten vergoedt. Wie zich hier tegen wil verzekeren, kan een aanvullende verzekering afsluiten.

Het Spaanse kraanwater kan ziekte veroorzaken
Daarnaast is het goed om te weten dat je als Nederlander beter niet van het Spaanse kraanwater kan drinken. Het smaakt naar chloor en sommige mensen zijn er overgevoelig voor. Mensen kunnen van nature niet goed tegen chloorwater, dus het drinken van dit kraanwater kan maag- of darmklachten tot gevolg hebben.
Daarom is het verstandiger om mineraalwater te kopen. Het is goed om te weten dat ook daar verschil in zat. Aqua sin gas is koolzuurloos.

Een reisverzekering
Een reisverzekering afsluiten is verstandig. Het hangt geheel af van je persoonlijke situatie of het voordeliger is om een doorlopende, of een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Wie een reisverzekering afsluit, is verzekerd voor schade en diefstal van de bagage. Onder bagage verstaat men alle spullen je die meeneemt op reis, zoals kleding, een fotocamera of een mobiele telefoon. Ook persoonlijke schade als je ziek wordt, of een ongeluk krijgt, is meeverzekerd.
Kosten die je maakt bij pech onderweg wordt niet vergoed, daarvoor heb je een aparte verzekering nodig.

Benieuwd welke reisverzekering het beste bij je past? Reisverzekeringen vergelijken is een goede manier om daar achter te komen.